1. gereedschappen
  2. elektrische grasmaaier

Top 10 beste elektrische grasmaaiers van 2024

Laatst bijgewerkt: 29 apr. 2024

Met een luide knal start de lente en heerlijk warme temperaturen verleiden je om buiten te zijn. Naast dat het mooi is om je tuin gezellig in te richten met meubels, kruiden en bloemen, moet je ook zorgen voor het onderhoud. Als een liefhebber van tuinieren worden je gazon, struiken en tuinpaden verwacht om er prachtig bij te liggen. Elektrische grasmaaiers helpen je hierbij, ze maken het maaiproces eenvoudig en efficiënt. Maar hoe kies je nou de elektrische grasmaaier die bij je past? We begrijpen dat je hier tijd en energie in wil steken en hebben daarom hier een selectie gemaakt van de top 10 elektrische grasmaaier van de tijd. Kies de elektrische grasmaaier die bij je past om deze lente het perfecte gazon te hebben.

Kom snel verder kijken door op de button hieronder te klikken en vergelijk de elektrische grasmaaiers om de beste keuze voor jou te maken.

Inhoudsopgave

10 best geteste elektrische grasmaaiers op een rij

Wat leuk dat je onze pagina bezoekt en meer wilt ontdekken over elektrische grasmaaiers. We streven ernaar je een geweldige ervaring te bieden en ons team staat klaar om je te helpen bij het vinden van de beste elektrische grasmaaiers, gebaseerd op consumentenreviews.

De feedback over elektrische grasmaaiers wordt gegeven door gebruikers die het product al in handen hebben gehad. Door deze reviews te analyseren, kunnen we vaststellen welke elektrische grasmaaiers als de beste worden beschouwd. Hieronder vind je meteen de top 5.

1. Makita ELM3320 Grasmaaier 1200W 33cm.

5/5

Makita staat al jaren bekend als een merk dat kwaliteit en duurzaamheid belooft. Met hun innovatieve producten, zoals de ELM3320 Grasmaaier 1200W 33cm, maakt Makita het jou gemakkelijk om je tuin in top conditie te houden. Deze maaier is voorzien van een krachtige 1200W motor en een 33cm maaidek. Dit zorgt ervoor dat je gras snel en gemakkelijk gemaaid kan worden. Daarnaast biedt Makita jou de mogelijkheid om de garantie op elektrische machines te verlengen. Als je deze binnen 4 weken na aanschaf registreert, krijg je twee jaar extra garantie bovenop de fabrieksgarantie van één jaar. Voor lithium ion accu's en laders hoeft dit niet. Zij krijgen standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Bewaar je aankoopnota goed bij het certificaat dat je online kunt verkrijgen. Als je een probleem hebt waarvoor je gebruik wil maken van de garantie, kunnen we je hier snel mee helpen. Op de website van Makita kun je alles over reparaties terugvinden. Dus met de ELM3320 Grasmaaier 1200W 33cm van Makita bent je verzekerd van een krachtig en duurzaam product, die jouw tuin in optimale conditie houdt.

Dit jaar volgens ons onderzoek op nummer 1 in de top 10. Een mooi product met goede reviews. 

2. WOLF-Garten S 3800 E Elektrische grasmaaier 1400W 40L 18ACF1S-650.

5/5

De Wolf-Garten S 3800 E Elektrische grasmaaier 1400W 40L 18ACF1S-650 is een krachtig apparaat dat ervoor zorgt dat uw gazon er altijd perfect uit ziet. De maaibreedte bedraagt 38 cm, wat geschikt is voor het maaien van zowel kleine als grote gazons. De ergonomische handgrepen zorgen voor een comfortabel en gebruiksvriendelijk gebruik. De inklapbare duwboom maakt het makkelijk om de maaier op te bergen als deze niet gebruikt wordt. Het apparaat is ook uitgerust met een grasopvangzak met een capaciteit van 40 liter. Met de vulindicator kunt u eenvoudig controleren wanneer de opvangzak vol is. U hoeft deze dan alleen maar leeg te maken, waarna u weer kunt doorgaan met maaien. De Wolf-Garten Elektromaaier S 3800E is een ideale keuze voor het maken van een perfect gemaaid gazon.

Een super product en niet voor niets op nummer 2, Volgens kenners een topper. 

3. Bosch ARM 37 Grasmaaier op snoer 1400 W.

5/5

Product naam: Bosch ARM 37 Grasmaaier op snoer 1400 W. Productbeschrijving: Maai met minder inspanning en meer controle met de Bosch ARM 37. De ErgoFlex grepen verminderen de belasting op armen en rug door een ideale houding tijdens het maaien te bieden. Met de instelschakelaar kunt je inspelen op individuele behoeften en voor optimaal comfort zorgen. Bovendien stellen de graskam en de 40 liter grasopvangbak je in staat om je gazon snel en netjes te knippen. De hoogte van de maaier is eenvoudig te verstellen en maakt het maaien van langs randen en muren makkelijker. Met de Bosch ARM 37 grasmaaier op snoer kun je het onderhoud van je mooie gazon eenvoudig bijhouden. De ARM 37 heeft een 1400W motor met een zeer hoge prestatie. Dit zorgt voor een maaibeeld met een perfecte afwerking. De krachtige motor maakt ook dat de grasmaaier een langere levensduur heeft. Bovendien is het apparaat uitgerust met een beveiligingsknop voor extra veiligheid. Met deze grasmaaier kun je jouw gazon snel en eenvoudig onderhouden.

Specialisten, experts en kenners zijn het er over eens. Een top item en terecht op nummer 3. 

4. WOLF-Garten S 3200 E Elektrische Grasmaaier 1000 W 32 cm maaibreedte 30 liter opvangbak centrale hoogte-instelling.

5/5

De WOLF-Garten S 3200 E Elektrische Grasmaaier is een betrouwbaar en duurzaam apparaat. Met een maaibreedte van 32 cm, is dit het perfecte hulpmiddel voor gazons tot 150 m². In combinatie met de krachtige 1000 W motor en de centrale hoogte-instelling is deze grasmaaier ideaal voor dagelijks gebruik. De maaier heeft een grasvangbak van 30 liter, waardoor het gemaaid gras direct wordt opgevangen. U kunt de maaihoogte drievoudig instellen, zodat u uw gazon altijd in de gewenste staat krijgt. Na het maaien is het apparaat gemakkelijk op te bergen, dankzij de inklapbare duwboom. De WOLF-Garten S 3200 E Elektrische Grasmaaier is een ideale oplossing om uw tuin er steeds perfect uit te laten zien.

Een niet te missen product. Kwaliteit gegarandeerd!

5. WOLF-Garten A 340 E Elektrische Grasmaaier 1400 W 34 cm maaibreedte 30 liter opvangbak centrale hoogte-instelling.

5/5

De WOLF-Garten A 340 E elektrische grasmaaier is een krachtige machine met veel mogelijkheden. De 1400 W motor en een maaiwerk van 34 cm bieden je de mogelijkheid om gazons tot 250 m² te maaien. De 6-voudige maaihoogte instelling geeft je de mogelijkheid om je gazon precies zo te maaien zoals je wilt. Daarnaast heeft de grasmaaier een praktische grasvangbak met een capaciteit van 30 liter, zodat je gemakkelijk het gesneden gras kunt verzamelen. De WOLF-Garten A 340 E heeft een ergonomische duwboom met softgrip voor comfortabel vasthouden. De duwboom is in te klappen voor een makkelijke opslag. Daarnaast is de grasmaaier voorzien van een CCM systeem, waardoor het gras maait, verzamelt en mulcht. Voor extra veiligheid is de grasmaaier voorzien van een Flick-Flack kabelgeleiding, waardoor de elektra kabel weg blijft van de maairichting van de machine. De vulindicator geeft je aan wanneer de grasvangbak vol is, zodat je op tijd kunt stoppen met maaien. Met de WOLF-Garten A 340 E ben je verzekerd van een flexibele, functionele en efficiënte grasmaaier met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

Kwaliteit haal je in huis met dit artikel. Bekijk de goede reviews. 

Nadat de elektrische grasmaaiers de eerste schifting hebben overleefd door de reviews van consumenten, laten we deze uittesten door onze experts. Zodoende zijn er uiteindelijk 10 overgebleven. De eerste 5 heb je al gezien hierboven, maar de volgende 5 hoeven niet onder te doen. De keuze is immers persoonlijk. Kijk snel of jouw favoriete elektrische grasmaaier misschien wel tussen de volgende nummers zit.

6. Powerplus POWEG63703 Elektrische grasmaaier Grasmachine voor kleine tuin 1000 W 32cm maaibreedte 30L opvangbak.

5/5

De Powerplus POWEG63703 is een krachtige en stille elektrische grasmaaier. Bovendien heeft het een maaibreedte van 32 cm en een vermogen van 1000 watt, waardoor deze perfect is voor kleine tuinen. Met de 30 liter opvangbak is het maaisel makkelijk op te vangen, waardoor je het gras na het maaien kunt gebruiken als compost. Het is een gebruiksvriendelijk apparaat dat licht en compact is en eenvoudig te manoeuvreren is in kleine tuinen. Het instapmodel heeft een ergonomisch ontwerp, waardoor het maken van een scherpe bocht makkelijk is. In tegenstelling tot benzinemotoren heeft het geen extra onderhoud nodig en is het zuinig met energie. Bovendien heeft het een handige grip voor een betere controle en verminderd het trillen en de geluidsdruk.

Een ware knaller. Op nummer 6, een top 10 waardig product volgens ons onderzoek. 

7. Bosch ARM 32 Grasmaaier 1200 W.

5/5

De Bosch ARM 32 Grasmaaier 1200 W biedt veel gebruiksgemak. Met een gewicht van slechts 6,8 kg is hij erg licht en kan hij gemakkelijk rond voorwerpen gemanoeuvreerd en vervoerd worden. Dankzij de Powerdrive-motor presteert hij betrouwbaar, zelfs in lastige situaties. Met de graskam maait de grasmaaier automatisch nette randen langs muren en tuinpaden. Hierdoor hoeft er niet meer getrimd te worden na het maaien. Deze multifunctionele grasmaaier is geschikt voor het maaien van kleine en middelgrote gazons en het maaien van nette randen. Bovendien is hij voorzien van een grasopvangbak van 31 liter waardoor het afvoeren van gemaaid gras gemakkelijk is. Met de Bosch ARM 32 Grasmaaier 1200 W is het gemakkelijk om een perfect onderhouden en verzorgde tuin te creëren. Dankzij de lichte constructie is hij eenvoudig te bedienen en de betrouwbare Powerdrive-motor zorgt voor een efficiënte werking, zelfs in lastige situaties. De grasmachine maait tot aan de rand, waardoor er na het maaien niet meer getrimd hoeft te worden. Hiermee creëer je in een handomdraai een strakke look in de tuin. Met de grasopvangbak van 31 liter hoef je je ook geen zorgen te maken over het afvoeren van het gemaaid gras. Dankzij de Bosch ARM 32 Grasmaaier 1200 W heb je een mooie en verzorgde tuin in no-time.

Kenners hebben een zwak voor dit item. Terecht op nummer 7 met heerlijke reviews. 

8. GARDENA PowerMax™ 1200/32 Elektrische grasmaaier Grasmaaier (gemotoriseerd) Maaibreedte 32 cm.

5/5

De Gardena PowerMax is de ideale grasmaaier voor kleine tuinen. Dankzij de lichtgewicht constructie is het gemakkelijk om de grasmaaier te duwen, waardoor het maaien van het gazon een fluitje van een cent wordt. De maaihoogte kan eenvoudig worden aangepast met de Quicfit-functie, waardoor het perfect aansluit bij uw behoeften. Daarnaast is de grasmaaier uitgerust met speciale graskammen aan de zijkanten, waardoor ook langs muren en stoepranden perfect gemaaid wordt. Het CNC-systeem zorgt ervoor dat het snijden en opvangen van het gras efficiënt gebeurt. Bovendien is de grasmaaier eenvoudig op te bergen dankzij het opvouwbare frame. Gardena PowerMax biedt de perfecte oplossing voor het maaien van kleine tuinen. Het speciale geharde mes zorgt voor een optimaal snijresultaat. Het ErgoTec handvat ligt comfortabel in de hand waardoor het maaien van het gazon nog gemakkelijker en aangenamer wordt. Daarnaast kan de maaihoogte eenvoudig worden versteld in 10 standen, waardoor het een perfecte oplossing is voor iedere tuin. Bovendien is de grasmaaier eenvoudig te vervoeren en op te bergen dankzij het opvouwbare frame. De Gardena PowerMax is de perfecte keuze voor iedereen die zoekt naar een lichtgewicht, wendbare elektrische grasmaaier met een optimaal snijresultaat.

Een favoriet product binnen ons team. Met goede reviews op plek 8 plaatsgenomen in de top 10 lijst. 

9. BLACK+DECKER 1200W Zweefmaaier BEMWH551 30cm maaibreedte inklapbare handgreep.

5/5

De BLACK+DECKER BEMWH551-QS elektrische zweefmaaier is de perfecte oplossing voor kleine tuinen, dankzij zijn 30 cm maaidiameter en 1200W vermogen. Deze zweefmaaier beweegt op een luchtkussen in plaats van op wielen en is ideaal voor hellingen en oneffen oppervlakken. Je kan met deze maaier tot 250m2 gras maaien zonder de moeite die een traditionele grasmaaier met zich meebrengt. Daarnaast is de BLACK+DECKER BEMWH551-QS elektrische zweefmaaier uitgerust met een inklapbare handgreep, waardoor je de maaier gemakkelijk kunt opbergen en vervoeren. Dankzij de lage geluidsproductie kan je genieten van een rustige omgeving, terwijl je tegelijkertijd je tuin onderhoudt. De maaier is ook wendbaar, waardoor je gemakkelijk in alle richtingen kan maaien. Met de BLACK+DECKER BEMWH551-QS elektrische zweefmaaier zal jouw tuin er altijd perfect verzorgd uitzien.

Populair en niet te missen. Bekijk de reviews van dit mooie product. 

10. Powerplus POWEG63705 Elektrische grasmaaier Grasmachine voor kleine en middelgrote tuin 1300W 32cm maaibreedte 30L.

5/5

Met de Powerplus POWEG63705 Elektrische grasmaaier kan je met gemak je gazon onderhouden. De krachtige 1300W motor zorgt ervoor dat de grasmaaier zelfs de meest dikke grasmat aankan. Daarnaast heb je de keuze uit maar liefst drie verschillende maaihoogtes, variërend van 25 tot 65mm. Met een maaibreedte van 32 cm is deze maaier perfect voor kleine en middelgrote tuinen. Dankzij het 30 liter opvangbakje hoef je het gemaaide gras niet meteen te verzamelen. Daarnaast is het mogelijk om de riem van de Powerplus POWEG63705 Elektrische grasmaaier te verstellen, zodat je je rug niet overbelast. Met deze elektrische grasmaaier ben je verzekerd van een kwalitatief resultaat.

We sluiten af met dit product. Volgens ons onderzoek terecht op nummer 10.  

Veelgestelde vragen

Wij kiezen gerenommeerde webshops uit waar je de elektrische grasmaaier kunt bestellen. Zij zijn zeer betrouwbaar en wanneer er onverhoopt iets misgaat, kun je contact met hen opnemen zodat ze je kunnen helpen.

Na de aankoop krijg je normaliter een bevestiging in je email waarin staat vermeld dat je aankoop voor een elektrische grasmaaier is gelukt. Mocht je geen mail hebben gekregen, neem dan contact op met de webshop.

Wij testen de producten uitgebreid, waarbij we kijken naar de kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid en prijs om voor iedereen de aanschaf voor een elektrische grasmaaier mogelijk te maken.

Op de website kun je het best contact met opnemen via e-mail of ons contactformulier.

Jazeker, ons onderzoek is voortdurend, zodat jullie de meest actuele elektrische grasmaaiers kunnen bekijken op onze website. Wanneer een nieuwe elektrische grasmaaier hoger gereviewd wordt dan degene in onze top 10, wordt deze opnieuw bepaald.

Wij zijn een team wat bestaat uit een mix van specialisten in het vakgebied van tuinieren in combinatie met IT-specialisten, designers en bloggers om de website te verzorgen.

Nadat de beste elektrische grasmaaiers zijn bepaald, gaan onze experts deze zelf uitproberen in de tuin. Zij laten dan hun expertise er op los en bepalen dan welke de tien beste zijn.

Volgens ons onderzoek is gebleken dat Makita ELM3320 Grasmaaier 1200W 33cm. het beste uit de test is gekomen in onze top 10 lijst. 

Ons laatste woord over elektrische grasmaaiers

Kortom, als je op zoek bent naar de beste elektrische grasmaaier, dan ben je bij ons helemaal aan het juiste adres. Na het lezen van dit artikel weet je precies wat voor een elektrische grasmaaier je moet kiezen. Je hebt alle informatie, specificaties en eigenschappen nu bij de hand. Het is aan jou om de juiste keuze te maken, die het beste bij je behoeften past. Een elektrische grasmaaier is één van de beste investeringen die je kunt doen. Met de juiste grasmaaier kun je jarenlang je gazon in perfecte staat houden. Je hoeft je geen zorgen meer te maken over het onderhoud. Met behulp van onze top 10 lijst, kun je de beste elektrische grasmaaier kiezen. Je kunt zelf uitvinden welke grasmaaier het beste bij jou past en waar je de meeste waar voor je geld krijgt. Geniet van een goed verzorgd gazon en maak gebruik van de beste elektrische grasmaaier voor jouw behoeften. Al met al kunnen we concluderen dat de beste elektrische grasmaaier voor jou helemaal afhangt van je individuele behoeften en budget. Bekijk het uitgebreide aanbod grasmaaiers, bekijk de specificaties en gebruikerservaringen en maak uiteindelijk de keus die het beste bij je past. Hiermee kun je zeker zijn van een goede investering die je jarenlang kan helpen met het onderhoud van je gazon.

Bedankt voor het bezoeken van onze website en we hopen dat we je voldoende hebben kunnen helpen met ons advies over de best geteste elektrische grasmaaiers. Wij hebben ruime ervaring met tuinieren en onderzoeken graag de mogelijkheden om deze te presenteren aan jou op onze site. Het is ons doel om het jou zo eenvoudig mogelijk maken om de juiste keuze te maken uit de elektrische grasmaaiers die er online verkocht worden.

Vergelijk de tien elektrische grasmaaiers in onze top goed met elkaar. Wij zijn ervan overtuigd dat welke je ook koopt, je kwaliteit in huis haalt. Echter, is iedereen uniek in zijn of haar voorkeur, dus is het goed om de beschrijvingen, foto’s en prijzen van elke elektrische grasmaaier in de top 10 te bekijken. Zo maak jij de beste keuze uit de beste elektrische grasmaaiers.

Wil je op de hoogte blijven? Bekijk onze website regelmatig voor nieuwe ontwikkelingen.

Auteur

Ik ben Marcel, een van de auteurs voor hovenierweb.nl en professioneel hovenier. Schrijven is mijn passie en een aantal jaar geleden ben ik begonnen met het schrijven van blogs. Ik ben namelijk een fan van tuinieren en heb een passie ontwikkeld voor het ontdekken van de nieuwste trends. Vroeger ging ik altijd tuinieren samen met mijn moeder en dat begon al op jonge leeftijd.

Ik vind het leuk om te onderzoeken en te bekijken wat de huidige ontwikkelingen zijn. Met elk bericht dat ik schrijf, wil ik lezers eerlijke en gedetailleerde informatie geven. Ik onderzoek elk detail, van de prestaties en functies tot het ontwerp en de gebruiksvriendelijkheid. Mijn doel is om anderen te helpen goede beslissingen te laten maken.

Met mijn kennis en enthousiasme hoop ik hoveniers te inspireren en te informeren, zodat ze de perfecte artikelen kunnen vinden die passen bij hun behoeften en levensstijl. Ben je geïnspireerd en wil je mij volgen? Bekijk dan regelmatig mijn blogs.

Gepubliceerd op: 10 feb. 2023